UNICO OSTERIA e CAFFE




Na první pohled nenápadná restaurace jenom pár kilometrů za hranicemi hlavního města, ale uvnitř je to kulinářský ráj.

Výlet za dobrým jídlem jsme podnikli na doporučení našeho přítele Richarda Yorka, takže jsme přicházeli už s určitým očekáváním a musím přiznat, že italská rodinná restaurace Unico Osteria v Horoměřicích u Prahy, vedená šéfkuchařem Davidem Lagomarsino a jeho ženou a zároveň spolumajitelkou Karolínou, naše očekávání dokonce předčila.

Mile nás překvapila nejen nabídka pokrmů ze stálého menu, ale i denních specialit. Po chvilce rozhodování jsme konečně vybrali a to opravdu dobře!

Zvolené předkrmy - smažené marocké kalamáry s rukolou a plněné zapečené sardinky na fenyklovo-mátovém veduté, doplněné skleničkou Prosecca, příjemně naladily naše chuťové buňky na hlavní chody. A ani ty nezklamaly ! Jehněčí kotletky marinované v pepři, chilli a medu s pečeným bramborem a čerstvá bělomasá grilovaná ryba Doráda s bylinkami, doplněná zelenými fazolovými lusky a cuketou byly vynikající.

A na závěr malý sladký čokoládový sen – jinak se to snad ani nedá nazvat – Gianduitto s glazovaným pomerančem. Samozřejmostí byl i velký výběr kvalitních vín a nealkoholických nápojů. Posezení na zahrádce bylo příjemné, obsluha milá a usměvavá, jídlo výborné – bylo vidět i cítit, že tady se prostě podniká i vaří s láskou.


At first glance, an inconspicuous restaurant just a few kilometers outside the capital, but inside it is a culinary paradise.

We took a trip for a good meal on the recommendation of our friend Richard York, so we came with some expectations and I must admit that the Italian family restaurant Unico Osteria in Horomerice near Prague, run by chef David Lagomarsino and his wife and co-owner Karolína, even our expectations exceeded.

We were pleasantly surprised not only by the offer of dishes from the permanent menu, but also by the daily specials.

After a while of decision-making, we finally chose and really well! Selected appetizers - fried Moroccan calamari with arugula and stuffed baked sardines on fennel-mint veduta, complemented by a glass of Prosecco, pleasantly tuned our taste buds to the main courses.

And you didn't disappoint either! Lamb chops marinated in pepper, chilli and honey with baked potatoes and fresh white grilled Dorada fish with herbs, complemented by green bean pods and zucchini, were delicious.

And finally, a little sweet chocolate dream - otherwise you can't even call it it - Gianduitto with glazed orange.

Of course, there was also a large selection of quality wines and soft drinks.

Sitting in the garden was pleasant, the staff nice and smiling, the food excellent - you could see and feel that you are simply doing business and cooking with love.


UNICO OSTERIA e CAFFE

Velvarská 411

252 62 Horoměřice


unico-osteria.cz

+420 220 511 600


9 views0 comments