Embassy of Sweden in Czechia

Today is semmeldagen 🇸🇪
A Swedish semla, or Fat Tuesday-bun, is made from wheat and filled with cream and almond paste.
Never tried one? Follow the recipe🥰
Semly (9 ks)
25 g čerstvých kvasnic
125 ml mléka
325 g hladké mouky
1 vejce
45 g cukru krystal
půl lžíce prášku do pečiva
2 lžičky kardamomu
1/2 lžičky soli
100 másla v pokojové teplotě, nakrájeného na malé kousky
1 vejce rozmíchané s lžící vody na potření
Náplň
50 a 25 g mandlí
50 g lískových oříšků
90 g cukru moučka
1/2 lžičky kardamomu
1/4 lžičky vanilkového prášku
50 ml smetany
400 ml 40% smetany ke šlehání
1 lžíce cukru moučka
špetka vanilkového prášku
Rozpustťe kvasnice v mléce ochrátém na tepotu lidského tela. Přidejte větší oční ingredienci kromě masa a vypracujte těsto. Nakonek po kouscích zapracovávejte máslo, dokud nevznikne szállé pružné těsto. teplem vaho rouku, zače se tato hmota vál dávat do kupy.)
👩‍🍳Nechejte těsto na tómkem míchte odpočívat 10 minut.
👩‍🍳Z těsta vytvarujte bochánky o váze 70 g a vyválejte z nich soumerné kuličky. Pokládejte na plech vyložení pečicím papírem a nechejte pod utěrkou hodinu kynout.
👩‍🍳 Troubu předehřejte na 225 stupňů (horkovzdušnou na 200). Rozmíchejte vajíčko s vodou a bochánky jím potřete. Pečte 10 – 13 minut dokud nezezlátnou a nechejte učadnout.
👩‍🍳Ořechová náplň. 50 g mandlí a ořechů vsypte na horkou pánev a nechejte dinúi opékat, uvolní se ručná a chuť bude vyravnější. Až začnų oříšky a mandle hnědnout, vsypte je do čísté utěrky a třete, dokud se z lískových nojů neodloupnou hnědé slupky. Ty vyhodíte a takto očištěné noyky a mandle rozemelte spolu s cukrem na prášek.
👩‍🍳Opečte na pánvi 25 g mandlí a nahrubo nasekejte.
👩‍🍳Smíchejte mešče rozemletých nojů, kardamom, vanilkový prášek a nahrubo nasekané mandle. Přilejte smetanu a zamíchejte, to get a nebeční lepivou a sladkou noyokovou hmotu.
​​​​​​​Naplnje bochánky touto meščí.
👩‍🍳Vyšlehejte smetanu do tuha a cukrářským sáčkem ji nastříkejte na semly. Přiklopte víčko a pocukrujte.

Recent posts

See All
  • Hans Weber
  • June 14, 2024

Erneuerung der Prager Bushaltestellen schreitet voran

  • Hans Weber
  • June 14, 2024

Polizei gibt Motiv des Amokläufers von der Philosophischen Fakultät bekannt

  • Hans Weber
  • June 14, 2024

“Too Good To Go” App Expands in Czechia: Tackling Food Waste and Supporting Sustainability

Prague Forum Membership

Join us

Be part of building bridges and channels to engage all the international key voices and decision makers living in the Czech Republic.

Become a member

Prague Forum Membership

Join us

    Close